Ondersteuning internationaliserings-
beleid voor scholen in het Secundair Onderwijs

Waarom internationaliseren?

Onze eigen rijke ervaring – sinds 2018 – met het uitsturen van leerlingen uit beroepsonderwijs en later ook technisch onderwijs heeft aangetoond dat een stage in het buitenland voor de deelnemers een onmiskenbare sterke positieve impact heeft, minstens op hun persoonlijke ontwikkeling en generieke werkcompetenties. Verscheidene onderzoekspublicaties beamen deze resultaten.

Hoe internationaliseren?

Niets belet een school om op eigen initiatief en met eigen middelen een internationaliseringsbeleid te ontwikkelen en te implementeren. Maar de kosten kunnen hierbij snel oplopen, niet alleen voor de financiering van mobiliteiten, maar ook de tijd die het eigen personeel moet besteden in het uitbouwen van een internationaal netwerk, het zoeken naar financieringsmogelijkheden, …

De ErasDu-werking van Connectief biedt scholen ondersteuning bij het opzetten en implementeren van een internationaliseringsbeleid. Deze ondersteuning wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid, en is dus kostenloos voor de school.

ErasDu biedt volgende diensten aan:

Opleiding en coaching

  • ErasDu organiseert minstens jaarlijks een coaching sessie voor scholen die hun leerlingen willen uitsturen via het ErasDu-netwerk. Ook scholen die al een eigen accreditering hebben, maar graag gebruik willen maken van het internationale ErasDu-netwerk en de ErasDu-methodiek, kunnen deze sessies gratis bijwonen.

  • Voor scholen die op eigen kracht leerlingen willen uitsturen en dus een eigen Erasmus+ KA1 accreditatie willen verwerven, organiseert ErasDu een opleiding waarin samen leren centraal staat.

Stafmobiliteiten

Via het ErasDu-project kan ook onderwijspersoneel deelnemen aan mobiliteiten naar het buitenland. Ze kunnen aan jobshadowing doen of een opleiding in het buitenland volgen. Er kunnen ook buitenlandse experten naar Vlaanderen gehaald worden.

In principe is dit aanbod beperkt tot ErasDu-consortiumleden. Maar suggesties om ervaringen en mobiliteiten hierin te delen zijn welkom.

Enkele getuigenissen

ErasDu ondersteunt scholen en opleidingscentra D/A bij internationaliseringsactiviteiten.
Contacteer ons voor meer informatie.

Contactinformatie
  • Keizerslaan 11
  • 1000 Brussel
  • BE0879 785 743
© 2024 Erasdu all rights reserved - Privacy verklaring
Kickstarted by Mailbox